Idealny prezent na Święta - personalizowana dekoracja świąteczna
Wiele osób zadaje sobie pytanie, co kupić na prezent idąc w gości na Święta. Gospodarze wkładają wiele wysiłku, by było pięknie, a goście, którzy nie chcą przyjść z pustymi rękami mają zwykle ten sam dylemat. Czekoladki zbyt sztampowo, kwiaty zbyt oficjalnie, gwiazda betlejemska z kwiaciarni zbyt pospolicie. Co podarować w ten wyjątkowy dzień, aby wyrazić podziękowanie za świąteczne przyjęcie?
2019-12-19, 10:49

Z pomocą przybywa Leaflo, nowa marka designerskich dodatków do roślin. Jedną z propozycji są spersonalizowane aranżacje świąteczne, dzięki którym można w dekoracji wyrazić swoje indywidualne przesłanie. Aranżacje wykonywane są w doniczkach Circle planter z metalu z elegancką szybką ukazującą warstwy dekoracyjne. Dostępne są trzy wielkości i cztery albo sześć kolorów w zależności od wielkości. Do wyboru są również trzy bazowe style: skandynawski w odcieniach szarości, loft w ciemnej tonacji oraz earth w kolorach ziemi. Klienci mogą zamawiać doniczki do samodzielnego wykonania dekoracji lub zamówić gotową aranżację.

Do tej pory Leaflo może pochwalić się kilkoma ciekawymi projektami, mimo iż firma jest na rynku zaledwie od kilku miesięcy. Jednym z większych wyzwań była niedawno wykonana aranżacja świąteczną z akcentami z Zakopanego, która miała przypominać o wspólnie spędzonych tam kilka lat temu Świętach - mówi Magda Wilczyńska z Leaflo. Dekoracja bardzo osobista, prezent dla Mamy, która co roku organizuje Wigilię. Z innych realizacji Leaflo wykonało również aranżacją w klimacie meksykańskim z kaktusami na pamiątkę wakacji. W przygotowaniu również aranżacja “japońska” z malutkim bonsai.

Najwięcej sprzedawanych jest aranżacji z kamieniami i oplątwami, czyli roślinami, których pielęgnacja jest wyjątkowo łatwa. Do doniczek Circle planter pasuje wiele elementów dekoracyjnych, właściwie nie ma ograniczeń. Bazą mogą być kamienie, muszle, mech, a nawet kawa czy fantazyjnie ułożona fasola. W mikroskali można pokazać wszystko.

Chciałyśmy stworzyć dekorację, która będzie jednocześnie piękna i bardziej trwała niż kwiaty. Dodatkowo może nieść ze sobą dodatkowe przesłanie. Chociaż na taką realizację trzeba dłużej czekać, Klienci chętnie się na to decydują - mówi Gosia Błaszczyk z Leaflo. Aranżacja będzie cieszyć oko przez kilka tygodni, a nawet miesięcy. Znacznie dłużej niż kwiaty, a jest przy tym efektowna i trwała. Doniczkę ścienną można ponownie wykorzystać do stworzenia kolejnych dekoracji.

Rynek designu wnętrzarskiego dynamicznie rośnie. Od dłuższego czasu widoczny jest również trend wzrostowy zainteresowania roślinami domowymi. Powstają nowe firmy, które chcą oferować zupełnie nowe podejście do dotychczasowego rozumienia rzeczy codziennego użytku. Leaflo ze swoimi produktami wpisuje się idealnie w potrzeby indywidualnego wykonania każdego zamówienia oraz unikalnych dekoracji, których nie ma nigdzie indziej.

Gosia Błaszczyk
Leaflo